HET TEAM VAN ROTTERDAM CENTRAAL
WENST IEDEREEN EEN FIJNE ZOMER!

EEN GASTVRIJ ROTTERDAM CENTRAAL ZIJN WE SAMEN!

HEROES AAN HET WOORD!

In april dit jaar zijn we gestart met het Hospitality Hero programma. Er is een kerngroep Hospitality Heroes gecreëerd, die als ambassadeurs gastvrijheid op het station aan de slag zijn gegaan! Hieronder zijn 2 heroes aan het woord over hun belevingen: Maaike en Odessie.

Maaike Koster, werkzaam als servicemedewerker en procesleider perron op Rotterdam Centraal

MAAIKE KOSTER

Vertel; wie ben je en wat doe je voor werk op Rotterdam Centraal?

"Ik ben Maaike Koster en op Rotterdam Centraal werkzaam als servicemedewerker en procesleider perron."


Waarom heb je ervoor gekozen om deel te nemen aan het Hospitality Hero programma? En wat betekent het voor je?

"De keuze om aan dit programma mee te doen was niet geheel vrijwillig, maar nu we een tijdje opweg zijn merk ik dat het leuk is om met diverse disciplines contact te hebben en te horen hoe zij gastvrijheid zien en neerzetten."


Welk verhaal heeft het meeste indruk op jou gemaakt?

"Het mooiste om te zien tot nu toe vind ik toch wel wat een kanjers van schoonmakers er op ons mooie station rondlopen en dat iedereen uit de groep zo lovend over hun is."


Heb je nog een gouden tip voor collega’s op het station m.b.t. gastvrijheid en klantbeleving?

"Een gouden tip? Dat is een goeie vraag, misschien heel voor de hand liggend, maar bedenk altijd hoe jij geholpen zou willen worden als je op een plek komt waar je misschien niet zo bekend bent en vragen hebt!"

ODESSIE MOLHOOP

Vertel; wie ben je en wat doe je voor werk op Rotterdam Centraal?

"Mijn naam is Odessie en ik ben werkzaam als verkoopmedewerker bij de Kiosk op Rotterdam Centraal."


Waarom heb je ervoor gekozen om deel te nemen aan het Hospitality Hero programma? En wat betekent het voor je?

"Vorig jaar heb ik deelgenomen aan de inspiratie workshop. Gastvrijheid is een breed begrip.

Ik vond het Interessant te horen wat gastvrijheid betekent voor elke discipline en hoe zorgen zij ervoor dat bezoekers van het station deze gastvrijheid ervaren.

Samenwerken met verschillende disciplines om de gastvrijheid op Rotterdam Centraal te bevorderen, hebben ervoor gezorgd dat ik heb gekozen om deel te nemen. Ik vind het erg interessant om zo’n breed begrip vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Door met elkaar in gesprek te gaan word je gedwongen om ook naar je eigen handelen te kijken. Want ben je wel écht zo gastvrij als je denkt dat je bent?"


Wat heeft jou dit programma tot nu toe gebracht?

"Door deel te nemen aan zowel de inspiratie workshop als het Hospitality Hero programma heb ik meer medewerkers leren kennen. De verhalen en discussies hebben ervoor gezorgd dat ik handelingen die ik heel gewoon vond, zoals bijvoorbeeld het wassen van een appel wanneer een klant er één koopt, ook bijdragen aan gastvrijheid en een goede klantbeleving."

Welk verhaal heeft het meeste indruk op je gemaakt?

"Als ik terugkijk naar de verhalen denk ik dat het verhaal van elke collega die ik een Herobal heb gegeven iets speciaals heeft waar velen van kunnen leren.


Mirjam: ik vind het erg goed dat ze altijd een social talk houdt met klanten en weet ook goed in te schatten wanneer op te schieten maar ook wanneer door te vragen. Als leidinggevende is ze precies hetzelfde. Ze is erg empathisch en oplossingsgericht en weet adequaat te handelen. Ze geeft je het gevoel dat ze je hoort.


Kahdija: hoewel ze het erg druk heeft omdat ze op één van drukkere locaties werkzaam is, weet ze zowel de medewerkers als de klanten met een glimlach te ontvangen. Als je haar boos hebt gekregen, moet wel héél respectloos zijn geweest.


Sonja: ook Sonja ontvangt de klanten met een glimlach. Wat ik erg leuk vind van Sonja, is dat ze aansluiting zoekt bij de klanten door aan niet Nederlands sprekende klanten te vragen hoe je in hun taal goedemorgen zegt of gedag zegt. De eerstvolgende keer dat die klant terugkomt, probeert ze hen te begroeten en gedag te zeggen in hun eigen taal. Ook is ze heel erg milieubewust. Vaak zegt ze tegen (vaste) klanten dat ze een eigen beker mee moeten brengen.


Kenneth: deze conducteur is vriendelijk én erg geduldig. Hij maakt graag een praatje met bezoekers van het station en de medewerkers. Hoe lastig een klant ook is, of hoe vaak hij dezelfde vraag moet beantwoorden; elke klant/ bezoeker / medewerker wordt met respect behandeld. Hij signaleert veel waardoor hij goed weet in te schatten wanneer een persoon extra aandacht nodig heeft. Hij heeft veel kennis van Rotterdam Centraal waardoor hij toeristen vaak de juiste informatie geeft."


Heb je nog een gouden tip voor collega’s op het station m.b.t. gastvrijheid en klantbeleving?

"Gastvrijheid uit zich in verschillende vormen. Zoek voor jezelf uit wat het beste bij jou past. Wat voor de een werkt hoeft niet voor jou te werken. Een gastvrije medewerker draagt bij aan een goede klantbeleving."

EN VERDER... GASTVRIJHEIDSTRAININGEN!

Wanneer kun je nog deelnemen aan één van de gastvrijheidstrainingen? De data vind je hieronder!


- Maandag 2 september, van 13.00 - 16.30 uur

- Maandag 18 november, van 13.00 - 16.30 uur


Je kunt je nog tot het laatste moment inschrijven door op onderstaande button te klikken.
Ben je al geweest en enthousiast? Motiveer dan je collega om zich in te schrijven! Samen gaan we voor een nog betere beleving van ons station!

ALS LAATSTE... DE ACTIVITEITENKALENDER!