WIE, WAT & WAAROM?

INSPIRATIEWORKSHOPS
EN ONTDEKTOUR

INSPIRATIEWORKSHOPS

Het tweede deel van het gastvrijheidsprogramma is de inspiratieworkshop, waaraan iedere medewerker, werkzaam op Rotterdam Centraal, kan deelnemen. In 3,5 uur kom je meer te weten over de klantreis, het verschil tussen klantvriendelijkheid en gastvrijheid en ga je in kleine groepjes zélf de gastvrijheid op het station te ervaren. Je merkt dan zelf of stations medewerkers ‘aan’ of ‘uit’ staan.

Wat wordt hiermee bedoeld? Marijke geeft een voorbeeld. "Als je een oudere dame met een zware koffer naar de roltrap ziet lopen en je staat in de buurt, laat je dat dan gebeuren of ben je proactief, loop je op die mevrouw af en zeg je: ‘Mevrouw, er is hier vlakbij een lift, zal ik u de weg even wijzen, misschien is het handig dat u daar gebruik van maakt."


Van deze inspiratieworkshops vinden er dit jaar weer 3 plaats;

Op 20 mei (de ochtend), 2 september (de middag) en 18 november (de middag).


Voor wie is dit programma van toepassing?

De inspiratieworkshops zijn bedoeld voor alle medewerkers op het station; winkeliers, huurders, veiligheidspartners, vervoerders, schoonmakers, Nedtrain, ProRail, kortom iedereen die dagelijks klantcontact heeft op het station. De workshop is leuk, het is een kans om elkaar beter te leren kennen, nieuwe inzichten te krijgen en een nog betere verbinding te krijgen met reizigers, bezoekers en collega’s. Dus je geef je snel op!

“Ik werd enthousiast van de groepsinteractie door de diverse samenstelling.”
“De workshop is leuk door de afwisseling van theorie en zelf het veld ingaan!”

DE ONTDEKTOUR

Het derde en laatste programmaonderdeel is de Rotterdam Centraal Ontdektour, een maandelijks rondleiding voor nieuwe medewerkers met als doel kennis te maken met het station en met elkaar om zo de klant nog beter te kunnen helpen. Vragen van reizigers die je vaak zult horen zijn:


  • Hoe laat gaat mijn trein?
  • Waar zijn de toiletten?
  • Waar kan ik eigenlijk mijn telefoon opladen?
  • Waar kan ik pinnen?
  • Hoe lang kan ik binnen de poortjes winkelen?


Tijdens de ontdektour komen de meest gestelde vragen van reizigers aan bod en geven we hierop praktische antwoorden. We laten de mooiste plekken zien van het station, vertellen de verhalen hierachter, nemen een kijkje achter de schermen en als je mazzel hebt gaan we nog even van het uitzicht genieten.


De Rotterdam Centraal ontdektoer wordt iedere derde dinsdag van de maand georganiseerd door Peter of Marijke. Aanmelden kan via rotterdam@stations.nl.