PROGRAMMA

De beste bouwpartner van Zeeland

MT sessie

Op 19 mei hebben we met het management team van Van der Poel een interessante (werk)sessie gehouden in het Van der Valk Middelburg. De eerste stap was om het MT te betrekken bij de ambitie. Met grote posters en in twee teams is de feedback van de interviews gedeeld en besproken. Veel van de genoemde punten werden herkend. Het was goed om met elkaar de feedback te bespreken en zo naar voren te kijken. Als vervolgstap zijn de belangrijkste punten benoemd die kunnen bijdragen aan de ambitie om de beste bouwpartner van Zeeland te worden. De eerste prioriteiten zijn:

  • Een fair betalingsproces
  • Optimaliseren van de nazorg
  • Het MT in zijn kracht

Deze 3 prioriteiten zijn vertaald naar de eerste sprints. De sprintteams zijn hard aan de slag en betrekken jullie kort na de zomervakantie bij de eerste resultaten.

Sprinten van uitdaging naar werkbare oplossing

We zien vaak complexe uitdagingen in omgevingen waarin veel mensen werken. De wirwar aan afspraken, procedures, regels en verschillende belangen maken vaak dat we weleens ons belangrijkste doel uit het oog verliezen. Zeker in een bouwbedrijf zijn we altijd bezig om de verschillende belangen te dienen. Opdrachtgever, investeerder, eindgebruiker, onderaannemer, collega... allen hebben ze een ander belang. Met een aantal sprints vertalen we deze complexiteit en uitdagingen in kleine bouwstenen. Wat is dan een sprint? In een team van 6-8 personen dat bestaat uit medewerkers uit verschillende onderdelen van de organisatie gaan we in een periode van 4 weken aan de slag om een uitdaging uit te werken. De uitdaging, ofwel bouwsteen wordt uitgewerkt naar een ‘werkend’ resultaat. We leveren dit op en vragen feedback aan collega’s tijdens een demo. Zo houden we iedereen betrokken bij de bouwstenen en de veranderingen die ingezet worden. Kleine stappen maken naar groots resultaat!

Sprint je mee?

Selecteer een of meerdere opties

"Elke sprint is een nieuw begin"

Even voorstellen

echt waarmaken

Monique en Mireille zijn de oprichters van echt waarmaken. Vanaf het begin zijn we actief in de bouwsector. We doen diverse projecten die varieren van organisatie en leiderschap ontwikkeling, project ondersteuning en programma management. Alles om ervoor te zorgen dat je relevant blijft in de markt, goede relaties bouwt met je klanten en dat de mensen in de organisatie met trots en plezier iedere dag weer een positieve bijdrage leveren.

"Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen"

(Charles Darwin)

In de volgende editie die na de zomer uitkomt, gaan we dieper in op de ervaringen en uitkomsten van de eerste sprints. Wil je er nu al meer over weten? Vraag er gerust naar!

Fijne zomervakantie!

nog 0dagen