WAT, WAAROM EN VOOR WIE?

De beste bouwpartner van Zeeland

Inleiding

Het is bijna vakantie, wat een heerlijk vooruitzicht! Voor je ligt het eerste magazine waarin we je meer vertellen over de activiteiten rondom het programma "de beste bouwpartner van Zeeland" Je hebt er misschien al van gehoord, maar misschien ook nog helemaal niet. We betrekken je er graag bij! Wat zegt "de beste bouwpartner van Zeeland" nou eigenlijk? Wat zegt het jou? In de beste bouwpartner van Zeeland zit de ambitie van Van der Poel besloten. Er wordt absoluut niet mee bedoeld dat we het slecht doen. In tegendeel. Iederde dag wordt er samen hard gewerkt aan prachtige ontwikkelingen en projecten. Dat doen we goed! En toch willen we streven het nog een stapje beter te doen. Gewoon, omdat het daar nog leuker van wordt! We nemen je mee in de stappen die we gezet hebben en gaan zetten de komende periode.

Heb jij feedback, suggesties of vragen? Deel ze gerust met ons.

"Het gaat er niet om hoe goed je gisteren was maar om hoeveel beter je het morgen doet"

Waarom doen we dit?

aan het woord Marco de Raad

Wat is jouw droom voor Van der Poel?

Mijn droom is dat we als Van der Poel op alle vlakken goed presteren. Het gaat om veel meer dan alleen de stenen op de juiste manier stapelen. Als we met elkaar in staat zijn om verder te kijken dan onze eigen taak, dan gaan we ons echt onderscheiden in de markt. Niet alleen op het gebied van projecten, maar ook als werkgever. Iedereen wil toch voor het beste bedrijf werken!

Waarom ben je met dit programma gestart? Vorig jaar hadden we het faalkosten programma met Volker Wessels. In dit programma zijn we al intern bezig geweest met een aantal verbeteringen. Het blijkt steeds weer dat je vooruit moet en moet vernieuwen. Stilstaan is echt achteruitgaan. echt waarmaken is binnen Volker Wessels al bekend en behaalt samen met een aantal bouwbedrijven goede resultaten. Dat was een reden voor ons om ze uit te nodigen. Het is goed om een frisse blik, buiten ons eigen proces en expertise, binnen te halen zodat we blijven ontwikkelen.

Wat was voor jou een eye-opener? Eigenlijk heb ik er twee. We hebben in januari klantgesprekken gehouden. 21 interviews met klanten, onderaannemers en opdrachtgevers. Ik heb me gerealiseerd dat we dit veel vaker moeten doen. Met elkaar in gesprek over hoe het gaat en wat je bezighoudt. Zo blijf je in verbinding en hoor je eigenlijk veel meer. Daarnaast kregen we een aantal keer te horen dat wij als bedrijf teveel met ons eigen proces bezig zijn en de ander weleens uit het oog verliezen en weinig rekening houden met hun belangen. Een typisch voorbeeld waarom we als ambitie hebben de beste bouwpartner te worden!

Wanneer ben je tevreden? Ik ben tevreden als we samen stappen maken om het iedere dag een stukje beter te doen. Als Van der Poel een stukje mensgerichter wordt en dat we elkaar en anderen behandelen zoals je zelf ook behandelt wilt worden.

We vroegen klanten en partners naar hun beleving met Van der Poel

In januari hebben we een 20-tal interviews gehouden met klanten, partners en opdrachtgevers van Van der Poel. Deze interviews werden gedaan door Monique van echt waarmaken samen met Dennis, Tom of Marco. De bedoeling van de interviews was om een goed zicht te krijgen op hun beleving en ervaring met ons. Hoe kijken zij naar onze samenwerking?

Een kleine greep uit de complimenten:

  • "Van der Poel werkt super snel, je stapt in een sneltrein"
  • "De werkvoorbereiding is écht goed"
  • "Professioneel, betrouwbaar en goed georganiseerd"

Ook kregen we van hen inzicht in hoe we nog beter kunnen worden. Deze punten hebben we met het MT vertaald naar sprints, hierover vertellen we je meer op de volgende pagina.

“Bij Van der Poel ben je verzekerd van een strak bouwtempo!"

De feedback van de klanten is vertaald naar visie

De beste bouwpartner van Zeeland

"Onze klanten en partners ervaren ons als de beste bouwpartner van Zeeland. Dit bereiken we door een optimale samenwerking en continu op zoek te zijn naar verbeteringen. Hiermee laten wij een goede kwaliteit achter en zijn we trots op Van der Poel."

Hoe we dit doen?

Samen met jullie! In sprintteams werken we samen aan de beste oplossing zodat we in kleine stappen werken aan het gewenste resultaat