Bouwen aan teams om nog succesvoller te zijn!


In de komende periode gaan we met een eerste team een pilot doen met de Birkman methode. De teamleden ontvangen binnen heel korte tijd daar meer informatie over.


Wat is de Birkman methode?

De Birkman methode is een wetenschappelijk onderbouwde methode om inzicht te geven in persoonlijke ontwikkeling en team ontwikkeling. Het geeft inzicht in sterktes en uitdagingen. Als individu en als team ondersteunt de Birkman methode in het ontwikkelen van beter inzicht in elkaars interesses, kwaliteiten, behoeften normaal en stress gedrag. Door dit inzicht verbetert de (onderlinge) communicatie en de communicatie met de klant en partners. Ieder team moet zich continu kunnen aanpassen om succesvol met elkaar te kunnen verbinden, problemen op te lossen en doelen te behalen.


Wat gaan we doen?

Allereerst ontvangt het teamlid uit de pilot een link naar een online vragenlijst. Vervolgens bespreek je de uitkomsten van deze vragenlijst door met Monique (van Echt Waarmaken), zij is gecertificeerd Birkman coach en helpt je het inzicht te vertalen. Daarna gaan we met het team om de tafel en bespreken we het team a.h.v. de inzichten uit de Birkman rapportage en maken we afspraken.

En nu verder?

Binnenkort kun je de volgende acties verwachten:


  1. De verbeteracties vanuit de evaluaties van ING en Expeditors worden op intranet geplaatst, zodat iedere G&S medewerker van de ervaringen van collega’s kan leren. Daarnaast worden deze verbeteracties in verschillende vergaderingen besproken.
  2. Er wordt een DEMO gehouden voor het resultaat van de 3e sprintgroep.
  3. Het projectteam van De Flow gaat als eerste aan de slag de competenties door middel van de Birkman methode.


Een aantal G&S medewerkers zullen hier direct aan mee werken, anderen komen hier wat later mee in aanraking.

Heb je nog vragen of feedback?
Klik op het logo en laat het ons weten!