WAT GAAN WE NU DOEN

GASTVRIJE GEUZEN EN EVENT GASTVRIJ ZOETERMEER

GASTVRIJE GEUZEN GEZOCHT

Zoetermeer investeert in topgastvrijheid, zowel in de winkels als op straat. Via het project Gastvrij Zoetermeer zijn winkeliers al volop bezig met het zorgen voor een nóg gastvrijere stad en nu is het moment dat wij toe zijn aan de volgende stap; het inzetten van City Hosts. Wij zoeken daarvoor vrijwilligers, die de inwoners en bezoekers van onze stad gaan verrassen door een oprecht welkom, met veel enthousiasme en brede kennis van de stad. Zorgen voor echte ‘wow-momenten’ noemen wij dat.

Ben jij een echte Gastvrije Zoetermeerse Geus?


De City Hosts gaan onder de naam Gastvrije Geuzen, een combinatie van gastvrijheid en een stukje historie van Zoetermeer. Gastvrije Geuzen zijn trotse en betrokken Zoetermeerders die van nature gastvrij en hulpvaardig zijn en weer en wind doorstaan om iedereen een glimlach te bezorgen. Geuzen zijn vrijwillige cityhosts voor de bezoekers: je wijst de weg, maakt een praatje en kunt wat vertellen over de stad. Misschien loop je even mee, of help je iemand met een zware tas. Als we met gastvrijheid de verwachting van de klant kunnen overtreffen, heeft iedereen daar baat bij.


Voor deze rol maakt het niet uit wie je bent. Het is vooral belangrijk dat je plezier beleeft aan het bieden van hulp en dat je trots bent op Zoetermeer. Daarnaast is het belangrijk dat je het niet erg vindt om in de aandacht te staan. Als City Host ben je in het openbaar actief en het is niet ondenkbaar dat de media aandacht besteedt aan de eerste lichting City Hosts.


De dagen waarop de City Hosts actief zijn, moeten nog concreet worden vastgelegd. De wens is in ieder geval om deze op de drukste winkeldagen top gastvrijheid tentoon te spreiden. Dit zal in het begin dus vooral op koopavonden en gedurende de weekenden zijn. Gedurende de feestdagen starten we al met een eerste groep City Hosts in het Stadshart, de Dorpsstraat en het Woonhart. Uiteraard krijg je voorafgaand aan de start een gedegen training over gastvrijheid en de historie van Zoetermeer.

SELECTIEDAG

Klinkt bovenstaande als muziek in de oren? Lijkt het jou leuk om de rol als Gastvrije Geus te vervullen en jouw gastheerschap in te zetten om er zo voor te zorgen dat de stad Zoetermeer nóg gastvrijer wordt? Meld je dan aan voor de selectieavond op13 november a.s. via het scherm hieronder. Twijfel je nog en wil je erachter komen of deze rol op jouw lijf geschreven is, kun je hiernaast een zelftest invullen. Deze test geeft antwoord op de vraag: ‘Hoe gastvrij ben jij’?

WORKSHOP GASTVRIJE GEUZEN

Als je 13 november geselecteerd wordt als Gastvrije Geus, dan nodigen we je vast uit om deze 2 avonden in je agenda te zetten;

  • Het Event Gastvrij Zoetermeer op 22 november van 19.00 – 21.00 uur; zie hieronder voor meer informatie!
  • Een workshop waarin de rol van de gastvrije geus uitgebreid aan bod komt en de gastvrije service iconen behandeld worden en er een bijdrage geleverd wordt door het Historisch Genootschap. Deze workshop kun je volgen op 26 of 28 november van 18.00 – 21.00 uur.

EVENT GASTVRIJ ZOETERMEER

In de afgelopen weken is Gastvrij Zoetemeer op de kaart gezet! Zonder de inzet van de Hospitality Heroes, deelnemers aan de workshops en ambassadeurs was dit niet mogelijk geweest. Kom dit succes met ons vieren op 22 november! Maak tevens kennis met de Gastvrije Geuzen en laat je nog eens onderdompelen in gastvrijheid, gezelligheid en inspirerende verhalen. Voor alle deelnemende bedrijven hebben we ook een mooie verrassing klaarstaan!


Je bent van harte welkom op de Dorpsstraat 114 in Zoetermeer. Dit is naast 'Class bij Jofel'. Schrijf je hiernaast meteen in en dan zien wij jou op 22 november om 19.00 uur. De avond zal rond 21.00 uur ten einde lopen.


Mis het niet!