O.A. INTERVIEWS VAN LEONIE BOSSELAAR EN ANNELIES JASPER - KNOL

TERUGBLIK INSPIRATIEWORKSHOPS
EN VOORUITBLIK 2020

INTRODUCTIE

De drie inspiratie workshops die gepland stonden voor het programma Deventer Gastvrij zitten erop! In dit tweede en laatste magazine nemen we jullie mee in de plannen voor het 100-jarig bestaan en feestelijke opening van het station. Ook delen we de uitkomst van hoe deelnemers de workshops hebben ervaren en wordt informatie over de ontdektour in de maanden maart en april 2020 gedeeld. Veel lees plezier!

HOE HEBBEN DE DEELNEMERS DE WORKSHOPS ERVAREN?

KAN IK NOG FEEDBACK GEVEN?

De 3 geplande workshops zitten erop! Uiteraard willen we weten hoe de deelnemers dit ervaren hebben. Ben je deelnemer geweest en heb je nog geen evaluatie ingevuld? Doe dat dan alsnog!

Dit duurt nog geen 2 minuten, beloofd!

We gaan samen voor beter!

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”

- Amir von Ende -

DE DEVENTER ONTDEKTOUR

Laat je verrassen tijdens de ontdektour van het monumentale station Deventer!


Tijdens de ontdektour komen de meest gestelde vragen van de reizigers aan bod, waarop wij praktische antwoorden geven. We laten bijzondere plekken zien van het station en vertellen de verhalen hierachter en nemen een kijkje achter de schermen. Naast het station ontdekken, gaat het tijdens deze tour ook om elkaar te ontdekken. Samen zorgen wij immers voor een schoon, heel, veilig maar vooral gastvrij station. Leren van elkaar door te delen wat je werk inhoudt, wat jouw ervaringen zijn en wat station Deventer voor jou betekent.

Meld je aan via Susan.deheus@nsstations.nl onder vermelding van de ontdektour (graag naam en datum van keuze aangeven). Mogelijke data:

Donderdag 17 maart 2020 - 09:00 – 10:00 / 14:00 -15:00

Donderdag 26 maart 2020 - 09:00 – 10:00 / 14:00 -15:00

Maandag 06 april 2020 - 09:00 – 10:00 / 14:00 -15:00

De deelnemers aan de ontdektour maken kans op een leuke prijs op 25 april 2020 voor 4 personen, dus geef je gauw op!

Leonie Bosselaar, Manager Public Relations en Woordvoerder

LEONIE BOSSELAAR
AAN HET WOORD...

We vieren dit jaar het 100-jarig bestaan van station Deventer. Wat betekent dit voor jou?

"Als PR-manager ben ik altijd op zoek naar mooie gebeurtenissen die we als NS onder de aandacht kunnen brengen. Momenten om samen te vieren met onze reizigers, medewerkers en partners. Een station is zo’n belangrijk onderdeel van de treinreis, het is immers het begin en eind. Een station is meer geworden dan enkel een plek waar je doorheen rende om je trein te halen. Elk nieuw station wordt altijd feestelijk geopend. 100 jaar geleden is dit niet gebeurd bij Deventer. Hoe mooi is het dan om naast de verjaardag van het station te vieren, ook het station officieel te openen? 25 april wordt een feestelijke dag!"

Wat gaat er 25 april allemaal gebeuren bij het station?

"Van alles! Uiteraard hoort bij een opening ook een officieel moment waar onder andere Roger van Boxtel bij is. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten te doen zoals een, geheel in oude stijl, foto laten maken die gelijk meegenomen kan worden, spelletjes voor kinderen en een muziek. Ook is er een oude trein te bewonderen. Het station wordt een warm welkom voor alle bezoekers."

ANNELIES JASPER-KNOL VERTELT...

"Bij Deventer Marketing en de VVV Deventer zetten wij Deventer in de etalage als ideale bestemming voor een bezoek. Wij bedienen Deventenaren met informatie over alles wat er te doen is in de stad en natuurlijk informeren wij ook de toerist met informatie over de beste plekken om te bezichtigen, de fijnste winkels om te shoppen, de lekkerste lunchplekjes en de mooiste evenementen om te bezoeken. Dat doen wij niet alleen via de website www.deventer.info, social media en via de VVV winkel, maar ook via diverse media, pers en bijvoorbeeld in samenwerking met de NS."


Welke rol speelt het station voor Deventer?
"Buiten de vele duizenden forenzen die dagelijks gebruik maken van het station voor hun woon-werk verkeer speelt het station ook een onmisbare rol in de ontvangst van bezoekers van buiten de stad. Het gros van de toeristen bezoekt de stad per trein. Het station is tijdens hun reis dan ook het eerste punt dat zij van Deventer zien, het is als het ware het visitekaartje voor de rest van de dag en daarmee een belangrijke schakel in de ontvangst van toeristen. Het is prachtig dat de stad Deventer over een bijzonder historisch station beschikt, geheel passend bij de historische binnenstad. Wij zijn er trots op dat het station 100 jaar bestaat en dat mag uitgebreid worden gevierd!"

Annelies Jasper-Knol, medewerker promotie & marketing Deventer Marketing / VVV Deventer

“Wij zijn er trots op dat het station 100 jaar bestaat
en dat mag uitgebreid worden gevierd!”

- Annelies Jasper-Knol (eventer marketing / VVV Deventer) -

Wat staat er allemaal te gebeuren tijdens de viering van 100 Jaar Station Deventer?

"In totaal staan er twee weken lang, van 25 april t/m 9 mei, activiteiten gepland om te vieren dat het station 100 jaar bestaat. Allereerst een officiële opening van het station op zaterdag 25 april door NS directeur Roger van Boxtel, Commissaris van de Koning Andries Heidema en Burgemeester van Deventer Ron König. Daarnaast zal er deze dag een speciale trein rijden tussen Deventer en Apeldoorn, de Muizenneus. Ook zijn er diverse (kinder-)activiteiten gepland op het stationsplein en rijdt er een speciaal ‘treintje’ van het station langs de activiteiten in de stad.


In de Lebuinuskerk is een grote tentoonstelling te bewonderen met ongeveer 50 miniaturen van Nederlandse stations, georganiseerd door de Model Spoorclub Deventer. Deze activiteit gaat gepaard met een fototentoonstelling van de geschiedenis van het station in Deventer. In de bibliotheek vinden vele activiteiten plaats in relatie tot het station en het reizen met de trein. Kunstinstelling Kunstenlab organiseert een kunstroute met 5 miniwerelden rondom het thema treinreizen in de binnenstad. Tevens vinden er diverse lezingen en themabijeenkomsten plaats op of nabij het station. Daarnaast verschijnt er een uitgebreid boek over de historie van het station, geschreven door Arno Dijkhof en uitgebracht door de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED).


Wil je meer weten over de viering en het programma? Binnenkort verschijnt het gehele programma op: www.deventer.info/100jaarstationdeventer en op www.facebook.com/100jaarstationdeventer."