SAMEN MAKEN WE DE GASTVRIJE BINNENSTAD!

WAT, WAAROM, VOOR WIE?

Aan de slag met...

...De Gastvrije Binnenstad!


Dit jaar willen we samen met jullie aan de slag met het vergroten van het gastvrijheidsgevoel bij bezoekers aan onze mooie binnenstad. We willen ze écht welkom laten voelen! Op gebied van gastvrijheid kunnen we ons onderscheiden van andere steden en bezoekers een 9+ ervaring geven.


Het programma Gastvrijheid moet ons helpen om onze plek in de top 3 van beste binnensteden te handhaven. Natuurlijk willen we op nummer 1 terecht komen, maar dan zullen met z'n allen onze schouders er onder moeten zetten.

Wat?

Om ons daadwerkelijk te verbeteren op gebied van gastvrijheid, hebben wij een programma van 3 jaar ontwikkeld. Voor elk jaar wordt een thema benoemd om hieraan de activiteiten te koppelen.

Jaar 1 - Thema: De basis op orde.

Jaar 2 - Thema: We verrassen de bezoekers.

Jaar 3 - Thema: Gastvrijheid zit in ons DNA.


In januari, februari en maart staat een drietal activiteiten op het programma:

  1. Meerdere mystery shop rondes door diverse bezoekers (inwoners uit Arnhem, mensen uit Duitsland en studenten).
  2. Donderdag 31 januari is de inleverdatum voor de plannen van aanpak.
  3. De training Gastblijheid vindt plaats op dinsdag(avond) 5 februari.


Dank voor jullie inzet en veel succes bij de verkiezing!


Hartelijke groet,

Marc, Nicole, Gaby, Sander, Marian en Karin

Binnenstad Arnhem

Het kick-off event op zaterdag 29 september jl.

Een gastvrije binnenstad...

Als ik denk aan een gastvrije binnenstad, dan denk ik aan lekker weer, muziek, blije mensen... maar ook aan frisse kleuren en van die onverwachte blije momenten. Zo was ik laatst op een regenachtige, wat sombere dag in Arnhem en werd ik aangenaam verrast door de medewerkers bij Holland & Barrett. Bij binnenkomst werd ik direct begroet en de medewerker stelde een aantal open vragen, waardoor ze me echt van goed advies kon voorzien. "Ja, logisch toch?" hoor ik je denken. Dat is misschien wel zo, maar het gaf mij een prettig gevoel. Bij het vertrek uit de winkel riep ze me nog na dat ik vooral bij een volgend bezoek mijn ervaringen moest komen vertellen met het product. Ik voelde me gezien, gehoord en vooral ook serieus genomen. Een aangenaam bezoek, ik heb zelfs de enquête, die ik per mail ontving, ingevuld. Een dikke 9!


Iedere dag doen we ervaringen op. In de winkel, in de horeca, op straat. Veel ervaringen doen we ook online op, geen persoonlijk contact maar toch een gastvrije ervaring. Denk aan de Coolblues van deze wereld... alles voor een glimlach! Hoe kunnen we deze gastvrije belevingen ook in binnensteden waarmaken? Wij hebben er ons vak van gemaakt om erover te praten, mensen te inspireren, maar ook om al die goede plannen echt waar te maken.


Op 5 februari faciliteren we de workshop 'Gastblijheid', we hopen dat je je daarvoor inschrijft, om het makkelijk te maken vind je in dit magazine onder aan deze pagina een inschrijflink. De workshop is voor iedereen die zich heeft ingeschreven aan de verkiezing Meest Gastvrije Straat of Plein. Tijdens deze workshop gaan we actief met elkaar aan de slag. Hoe zorgen we samen voor blije gasten? We delen inzichten en trends over (city) hospitality en zorgen dat je met een hoofd vol inspiratie en ook bruikbare tips de deur uitgaat!

De workshop wordt gefaciliteerd door de Rabobank, zij ontvangen ons graag op hun prachtige kantoor. De inloop is vanaf 18.15 uur met een broodje en we starten de workshop om 19.00 uur. We eindigen rond 21.30/22.00 uur.


Verder komen er 3 uitgaves van dit magazine. De inhoud wordt iedere keer aangevuld. Zo delen we volgende week een stukje theorie over City Hospitality en gaan we de week erna verder in op het creëren van een WOW, een 9+ beleving.


Ons doel is om Arrnhem de meest gastvrije binnenstad van Nederland te laten worden. Daar dragen we graag ons steentje aan bij!


Met gastvrije groet,

Monique van den Heuvel

RESULTATEN 0-METING

Hiernaast zie je een samenvatting van de resultaten van de 0-meting. De vragen zijn in een combinatieonderzoek met cultuurgerelateerde vragen voorgelegd aan het Arnhems digipanel in de periode half juli t/m half augustus. De respons is 44%. 1867 panelleden hebben de vragenlijst volledig ingevuld. Een mooie score!


Een 7... een mooie score. Op school werden we daar vroeger enorm enthousiast van! Hoe is dat als binnenstad? Is een 7 dan goed genoeg? Nee toch? Waarschijnlijk was alles prima, maar is die onuitwisbare indruk niet gemaakt. Op naar de 9+ en dat wordt het meeste beinvloed door contact met mensen. Door jou en jouw collega's dus! Dat is dan wel weer fijn, want dat betekent dat je iedere dag zelf de beleving van de bezoekers aan je stad kunt beïnvloeden. In de magazines geven we handige tips, waar je direct mee aan de slag kunt. En natuurlijk gaan we er dieper op in tijdens de workshop gastblijheid op 5 februari.

Wat kun JIJ bijdragen aan een gastvrije beleving?

2 TIPS

  1. Zorg voor een positieve eerste indruk; een eerste indruk doe je maar een keer op. Dit moment is enorm belangrijk voor de beleving van je bezoekers. Zorg dat die eerste indruk perfect is. Deze indruk begint in de straat, is het netjes, fris, veilig? Ziet je etalage er uitnodigend uit? Worden mijn zintuigen positief geprikkeld? En word ik vriendelijk begroet? Een actieve, energieke uitstraling helpt enorm om deze positieve eerste indruk te maken!
  2. Zorg voor een warm afscheid; de laatste indruk blijft hangen... zorg dat je aandacht besteedt aan de klant. Zorg voor een warm afscheid. Geef eens een hand als je toch meeloopt naar de deur..! Gegarandeerd dat je een gastvrije herinnering creëert!


Bespreek deze tips met je collega's. Geef elkaar feedback en help elkaar om het iedere dag een stukje beter te willen doen. Je zult zien dat het een direct effect heeft op jou en je collega's en zeker ook op de klant! En bij twijfel? Vraag het gewoon eens aan de klant!


Hoe kan ik me inschrijven voor de workshop Gastblijheid?

Je kunt je inschrijven voor de workshop op 5 februari door op onderstaande button te klikken.
Een paar dagen voorafgaand aan de workshop ontvang je nog een bevestiging!