GEOFFREY AAN HET WOORD

TER AFSLUITING...

De 5 inspiratie workshops die gepland stonden voor het programma Arnhem Gastvrij zitten erop!


In dit derde en laatste magazine deelt de stationsmanager Geoffrey zijn ervaringen van het programma Arnhem gastvrij. Verder deelt Erwin Huizinga, één van de enthousiaste deelnemers, zijn ervaringen en kijk op het programma. Als laatst delen we ook de uitkomsten van de workshops en de resultaten van de uitgestuurde evaluaties. Veel lees plezier!

GEOFFREY BROOKMAN

Er hebben 5 inspiratie workshops plaats gevonden. Zie je al resultaten? En zo ja, kun je enkele voorbeelden noemen?


“Ik zie zeker resultaten en heb hier een concreet voorbeeld van.

Zaterdag 4 mei was het Nationale Herdenking. Normaal is dat een activiteit die de vervoerder NSR met het walpersoneel uitvoert. Deze keer had Dorine, mede door haar deelname aan de gastvrijheidstraining, het prachtige idee dat er meer vanuit de stations community geregeld zou kunnen worden.

Zij is daarom alle ondernemers langs gegaan op het station met de vraag of zij ook bij de kranslegging en de 2 minuten stilte van 20.00 uur aanwezig wilden zijn. Daar hebben bijna alle ondernemers gehoor aan gegeven. Doordat er een grote groep ontstaan was, kwamen er ook veel reizigers kijken. Andere jaren was dit heel anders en minder druk, minder plechtig. Ik vind dit echt een geweldige actie. We gaan dit de komende jaren op dezelfde manier aanpakken.”

Wat zijn de reacties geweest van de betrokkenen/deelnemers op dit programma?


Positief, leuk en leerzaam!

Ook leeft de vraag “hoe nu verder?” Met dit laatste gaan wij als stations team aan de slag. We willen 1 á 2 dingen gaan uitwerken van wat er uit de workshops is gekomen en dit koppelen we terug. Daarnaast gaan we zeker brainstormen over een programma 2.0, maar hoe dit eruit komt te zien is nog niet bekend. Wordt vervolgd!”

Zijn er nog leuke weetjes die je wilt delen? Staan er bijvoorbeeld nog leuke activiteiten op het programma?


Vanuit Park de Hoge Veluwe komt er een actie 'Campagne De Hoge Veluwe' op de eventplek.

De provincie Gelderland heeft De Hoge Veluwe aangewezen als Icoon (periode januari - juni 2019). Het Nationale Park De Hoge Veluwe is daarom samen met de NS een campagne gestart om de zichtbaarheid van het Park te vergroten. De campagne is in de vorm van een fotowedstrijd uitgerold.


Op 1 mei jl. is de Hoge Veluwe de fotowedstrijd gestart, waarvan de winnende foto’s van 3 juni t/m 23 juni 2019 op de stations worden getoond in de digitale borden van ExterionMedia op de perrons. Aanvullend hierop wil het Park graag de stations Arnhem Centraal, Ede-Wageningen en Apeldoorn zoveel mogelijk Hoge Veluwe sfeer meegeven. In die hoedanigheid zal ook op het eventplein iets moois te zien zijn met als boodschap ‘geniet van dit stukje Hoge Veluwe’.”

“Je hoort bij het station.”
- Stan Bouwmeester (Asito) -

Kan ik nog feedback geven?

De 5 geplande workshops zitten erop! Uiteraard willen we weten hoe de deelnemers dit ervaren hebben. Ben je deelnemer geweest en heb je nog geen evaluatie ingevuld? Doe dat dan alsnog! Dit duurt nog geen 2 minuten..beloofd!


We gaan samen voor beter!